Τεχνολογία Speedline

Τεχνολογία σφυρηλάτησης & διαμόρφωσης ροής

Μία στρογγυλή ράβδος από αλουμίνιο κατασκευασμένη από ειδικό σφυρηλατημένο κράμα, θερμαίνεται και διαμορφώνεται χρησιμοποιώντας μια σειρά διαδοχικών βημάτων πίεσης (έως και 12.000 τόνοι πίεσης κοντά στο δίσκο του τροχού) για την κατασκευή των σφυρήλατων ζαντών της SPEEDLINE TRUCK.

Ένα περαιτέρω βήμα, που ενσωματώνει την διαδικασία της διαμόρφωσης ροής, έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ πιο λεπτή βάση ζάντας με μείωση έως και 50% στον όγκο της, σε σχέση με τις συμβατικές διαδικασίες κατασκευής ζαντών.

Χάρη στην επακόλουθη εξαιρετικά ακριβή κατεργασία CNC, οι σφυρηλατημένες ζάντες είναι εξαιρετικά ομοιόμορφες και έχουν υψηλότερη ομοκεντρότητα σε σχέση με τις χαλύβδινες ζάντες. Λόγω του ομοιογενούς υλικού, η επιφάνεια των ζαντών μετά τη μηχανική επεξεργασία είναι πολύ πιο ομαλή και δεν απαιτεί φινίρισμα.

Λόγω του βαθμού συμπίεσης του υλικού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σφυρηλάτησης, οι σφυρηλατημένες ζάντες είναι πολύ ισχυρότερες και διαρκούν πολύ περισσότερο από τις χυτές ζάντες χάλυβα και αλουμινίου. Επιπλέον παρουσιάζεται σημαντική μείωση βάρους σε σύγκριση με άλλους τύπους ζαντών.

preloader